Pokolfi

A színdarab kezdeti helyszíne maga az alvilág, ahol is Lucifer a pokol „fejedelme” leteremti Pokolfi nevű munkását, mivel nincs megelégedve ördögi tevékenységével.
Pokolfit eltölti a kíváncsiság, hogy megismerje az emberek ünnepeit, ez pedig már végképp felbosszantja Lucifert és mérgében a Földre, az emberek közé száműzi.
A Földre érkezve keresgél, ekkor fut össze azzal a kedves öregasszonnyal, aki felkarolja őt és abban a kis faluban ahol az idős hölgy él, Pokolfi megismerkedik az emberi jósággal segítőkészséggel, a szeretet hihetetlen erejével.
A falu az anyóka vezérletével összefog, és segít Sándor családján, aki nem tudott gonosz főnöke miatt karácsonyra ajándékokat venni és ráadásul két gyermek mellet a felesége is betegségben szenved.
Pannika, az idősebb kislány önfeláldozása, ahogy édesanyját helyettesíti a munkában, valamint a kedves öreg hölgy segítsége, melyben a fiatal ördög Pokolfi is jelen van és ezáltal az Isten oldalára átállva szakít az ördögi mivoltával megható jeleneteket varázsol a közönség elé, megvilágítva az emberi értékeket és az szívből jövő összefogás erejének felbecsülhetetlenségét.
Scroll to Top